Reklama
 
Blog | Dana Mentzlová

Knihex zimní

Knižní jarmark Knihex představuje malá a menší nakladatelství. Letos se poprvé uskuteční také v předvánočním období.

Malá nezávislá nakladatelství obtížně hledají způsoby, jak nabízet svou produkci širší veřejnosti. Nemají tolik prostředků na reklamu, nedostávají se snadno do knihkupectví. Ani v internetových knihkupectvích není jednoduché se zviditelnit, protože knihy se často nabízejí „podle popularity“, to jest na čelních místech najdeme jedině bestsellery.

Aby se čtenáři a nakladatelé mohli lépe najít a setkat, vznikl knižní jarmark Knihex, jehož první ročník uspořádal časopis A2 a nakladatelství Lipník v červnu 2011 na pražské náplavce pod Rašínovým nábřežím. Od té doby se rozvíjí tradice letních jarmarků.

V tomto roce se poprvé koná také zimní varianta v sobotu 14. prosince od 10 do 21 hodin v Pražské tržnici v Holešovicích, hala č. 7.

Reklama

Zúčastní se nakladatelé Aldebaran, Baobab, Brody, Dauphin, dybbuk, FF UK, H & H, Host, G plus G, Karmášek, Kudla Werkstatt, Labyrint, Lipnik, Maťa, Meander, Napoli, Oikoymenh, Pavel Mervart, ROE, Rozmar, Rubato, Sanch, Teapot, Triáda, Trigon, Verzone, Volvox Globator, wo-men, 65. pole, časopisy A2, Analogon, Full Moon, H_aluze, Hrana, Plav, Sedmá generace a papírnictví Papelote, Paragraph, Reformát, Voala.

Prodejní trh bude doprovázen hudebními vystoupeními, uměleckými dílnami, divadlem a dalšími programy. K dispozici bude i odpočinkový koutek a dětský koutek. Vstup je zdarma.

***

Knižního trhu se zúčastním také, a to s knihou Piráti na Marsu, kterou jsme napsali s mým mužem Rudolfem Mentzlem. Je to sci-fi pro mládež, která má být co nejvíce realistická a zachovávat fyzikální zákony. To byl jistě jeden z důvodů, proč knihu vydalo sdružení Aldebaran Group of Astrophysics.

Na Knihexu budou k vidění všechny aktuální publikace nakladatelství Aldebaran, což jsou především knihy o astronomii a fyzice plazmatu, psané populární formou, aby byly přístupné širší veřejnosti.

Přijďte se podívat.